El Memorial Maria Teresa Vilà arriba als 20 anys superant els 100.000 euros de recaptació

107.695,78 €; aquesta és la xifra que el Memorial Maria Teresa Vilà ha aconseguit recaptar durant els seus 20 anys de trajectòria i que ha destinat, íntegrament, a Osona Contra el Càncer.

Amb la cloenda del Memorial d’enguany, els tres germans Vila Vilà han pogut fer l’entrega simbòlica de la recaptació aconseguida durant aquests 20 anys, que ha superat els 100.000 euros.Cristina Herrera, Presidenta d’Osona Contra el Càncer, ha fet una valoració molt positiva de l’esdeveniment: “Han estat uns mesos d’intensa col·laboració, en què hem aconseguit assolir un doble objectiu: celebrar el vintè aniversari del Memorial, amb un sentit homenatge a la figura de la Maria Teresa Vilà, i superar l’emblemàtica xifra dels 100.000 € aportats pels germans Vila Vilà a Osona Contra el Càncer, resultat de la suma d’aquests 20 anys. Agraïm molt sincerament l’esforç de tothom qui ho ha fet possible i desitgem de tot cor que el Memorial tingui una llarga continuïtat i que entre tots siguem capaços d’ajudar molta més gent.”

El Memorial Maria Teresa Vilà és una iniciativa solidària particular que, sota el lema “Val la pena jugar-hi un partit”, organitzen cada any els germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà. L’activitat central i anual del Memorial és un torneig benèfic de tennis i pàdel infantil que, des de 2001, els tres germans organitzen com a homenatge a la seva mare i amb la finalitat de recaptar diners per la lluita contra el càncer, una malaltia que ells tres i moltes altres persones, malauradament, han viscut de molt a prop, i destinar-los a l’associació Osona Contra el Càncer. La iniciativa, pionera en l’organització d’esdeveniments esportius amb finalitats solidàries i benèfiques, es va iniciar l’any 2001, però la pandèmia i les restriccions sanitàries del moment van obligar a posposar la celebració del vintè aniversari al 2022, moment en el que s’han pogut celebrar els tres actes previstos amb total normalitat.

Un 20è aniversari participatiu i emotiu

Els mesos d’abril, maig i juny de 2022 han concentrat els tres actes de celebració del 20è aniversari del Memorial M. Teresa Vilà – Osona Contra el Càncer. La primera activitat de la celebració va ser el torneig benèfic de tennis i pàdel infantil al Club Tennis Vic, de l’11 al 14 d’abril, que va comptar amb un centenar de jugadors i jugadores. El tennis va tenir un caire popular el dia 21 de maig a la tarda, quan la Plaça Major de Vic es va convertir en una gran pista de joc per celebrar la jornada de mini tennis que, malgrat la calor intensa, va comptar amb una bona participació. Els nens i les nenes van poder gaudir d’una estona de joc, d’un berenar i diversos obsequis.

La celebració del vintè aniversari del Memorial Maria Teresa Vilà es va concloure amb un sopar benèfic al Prat Verd de Malla, adreçat a les empreses i entitats col·laboradores i a les persones properes a la família i al Memorial. Els 200 assistents van gaudir d’una vetllada emotiva amb un concert del grup vocal In Crescendo.

La commemoració de l’aniversari no hauria estat possible sense la col·laboració de voluntaris i les aportacions d’empreses i particulars, als quals cal agrair, molt sincerament, la seva ajuda i implicació amb la causa. Osona Contra el Càncer també s’ha implicat activament en l’organització dels actes facilitant totes les eines necessàries per tal que la logística d’inscripcions i donatius fos àgil i pogués arribar més lluny.

Els tres germans Jordi, Maite i Ignasi Vila Vilà reconeixen que, “quan es va iniciar el torneig, no hauríem pensat que arribaríem a celebrar la vintena edició, i estem convençuts que la nostra tasca comptarà amb el relleu dels fills per continuar recordant la figura de la mare i fent més gran la recaptació i la solidaritat amb Osona Contra el Càncer”.

Maria Teresa Vilà

Mare de família i gran esportista, va inculcar els valors de l’esforç, la lluita i l’esport als seus tres fills, en Jordi, la Maite i l’Ignasi. L’any 1979, li van diagnosticar càncer de mama, però mai va deixar de lluitar i de transmetre les ganes de viure a qui més estimava. Malauradament, l’any 1993, la Maria Teresa va morir. Uns anys després de la seva mort, els seus tres fills van decidir organitzar un torneig de tennis benèfic, pioner en la celebració d’esdeveniments esportius amb finalitats solidàries, com a memorial per recordar la figura de la seva mare a través de l’esport i recaptar diners per destinar-los a l’associació Osona Contra el Càncer.

La difusió i la recaptació

El 20è aniversari del Memorial compta amb una web on es recull tota la informació: memorial.osonacontracancer.cat i un perfil d’Instagram: @memorial_mteresavila_occ.

Els actes de celebració es poden veure resumits en el següent vídeo:


 

Des d’Osona Contra el Càncer posem a disposició de tothom diverses formes de col·laboració per continuar fent aportacions a l’entitat: https://osonacontracancer.cat/donatius/