Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Dia mundial del Colangiocarcinoma

16 febrer

Amb motiu el Dia Internacional de Conscienciació del Colangiocarcinoma (CCA) o càncer de les vies biliars, celebrada internacionalment el tercer dijous de febrer, l’Ajuntament de Tona juntament amb Osona Contra el Càncer han promogut la il·luminació de color verd a diverses infraestructures com les rotondes de Tona en representació d’aquesta malaltia. Aquest acte de sensibilització ha estat encapçalat per Elisabeth Baucells i Molera, que col·labora amb la Cholangiocarcinoma Foundation d’Estats Units des del juliol de 2019, quan Maria Carme Molera, la seva mare, va ser diagnosticada d’aquesta malaltia. El novembre passat la seva germana i ella van córrer la marató de Nova York en record a la seva mare a través d’aquesta fundació.

Aquest tipus d’iniciatives obren els ulls a la població envers els diversos tipus de càncers existents i mostra que cal continuar apostant a favor de la investigació per tal d’aconseguir opcions de tractament addicionals.

Sobre el colangiocarcinoma:

El colangiocarcinoma, un càncer rar molt letal i de mal pronòstic, sorgeix dels conductes biliars al fetge. Amb uns 10.000 casos a l’any diagnosticats als Estats Units, el colangiocarcinoma és el segon càncer de fetge primari més comú al món. Té un pronòstic deficient, ja que usualment és asimptomàtic en estadi primari i quan es diagnostica ja es troba en una fase avançada. Aquest fet comporta que el tractament sigui ineficaç en la majoria dels casos, destacant la necessitat imminent de noves teràpies.

Detalls

Data:
16 febrer

Detalls

Data:
16 febrer