Les cooperatives escolars amb OCC

Durant el mes de juny, Osona Contra el Càncer ha rebut molts donatius provinents de centres escolars de la comarca. En el marc del programa Cultura emprenedoria a l’escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona, es creen cooperatives escolars a centres de Primària per tal de generar productes artesanals que després es vendran i el beneficis revertiran en entitats socials prèviament escollides pels alumnes. Els punts de venda són molt variats, des de la plaça Major de Vic, al Mercat del diumenge de Prats de Lluçanès, a la plaça Fra Bernadí de Manlleu o amb paradetes davant del mateixos centres escolars.

La diversitat també hi és a l’hora d’escollir les entitats que reben el suport de les escoles, aixi, per exemple, a Roda de Ter és frequent la tria
d’Agermanament sense Fronteres, entitat molt arrelada al municipi. En aquesta ocasió, però, les escoles que han decidit aportar una part o la totalitat dels beneficis de la cooperativa a OCC són: Fedac de Prats, Heurom de Perafita, Pompeu Fabra de Manlleu i Aurora de Sant Boi de Lluçanès, Dominiques Vic i Doctor Joaquim Salarich de Vic.